Τριήμερο εθνικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023, για τον θάνατο εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα.

Δείτε:

Θρήνος για τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα που σκοτώθηκε με το εκπαιδευτικό αεροπλάνο – Θα ήταν η τελευταία πτήση του

Η τραγωδία σημειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στην Καλαμάτα, όταν κατέπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής αεροπορίας, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο πιλότος του. Όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία ο πιλότος που έχασε τη ζωή του είναι ο 40χρονος επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της συζύγου του και των δύο παιδιών του που παρακολουθούσαν την πτήση.

Σε ανάρτηση του στα social media ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημειώνει «ο θάνατος εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, προκαλεί θλίψη σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» σημειώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του. «Με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη 27/12 έως και την Παρασκευή 29/12/2023». Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του Επισμηναγού και στη μεγάλη οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας» προσθέτει ο κ. Δένδιας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί